Logo
Wij gebruikencookiesop onze website om de ervaring van onze gebruikers te verbeteren. Door deze te accepteren ga je akkoord met het gebruik van zulkecookies.

Aandacht voor mens en natuur

Verpakking en verzending

Thuis composteerbare (bio afbreekbare) bloemen verzendverpakking

Verse brievenbus bloemen worden verzonden in een duurzame folie die 100% afbreekbaar is. Deze bio verpakking is zo ontworpen dat je snijresten van je bloemen (samen met het biologische zakje bloemenvoeding) direct bij het groene afval kunt doen. Gemakkelijk én met aandacht voor de natuur.

Daarnaast bespaart onze manier van vervoeren ook water. Door onze speciale 100% thuis composteerbare folie, krijgen de bloemen precies genoeg zuurstof om in leven te blijven, maar niet genoeg om te kunnen groeien. Door deze manier van vervoeren, is er dus geen water nodig om de bloemen onderweg vers te houden.

Dag bubbelplastic, hallo oud karton

Onze potten worden niet meer verstuurd in bubbeltjesplastic. We gebruiken ons oud karton om honingraatkarton van te maken. Zo verzamelen we oude dozen die we door onze kartonshredder voeren en hebben we op die manier een duurzamere optie! Op jaarbasis scheelt dit zo’n 20.106 velletjes bubbelplastic, omgerekend 131,93 kg plastic. Daarnaast gebruiken we ons oud karton nog een extra keer, voordat het bij het oud papier beland en gerecycled wordt.

Verpakkingsvrije levering

We zijn de eerste plantenwebshop in Nederland die (gedeeltelijk) verpakkingsvrij onze planten verstuurt! Verpakkingsvrije bezorging houdt in dat de planten niet in kartonnen dozen met opvulmateriaal worden verpakt. De bestelling wordt simpelweg in herbruikbare bakken vervoerd. Wanneer de bezorger bij de klant langskomt, worden de planten uit de bak gehaald zonder extra afval van de papieren doos. Dat scheelt een hoop afval.

Ons doel is om aan het einde van dit jaar (2023), 80% van onze bestellingen verpakkingsvrij te bezorgen. Op de Waddeneilanden kunnen we niet verpakkingsvrij leveren en ook XL-planten zullen in een doos bezorgd worden.

verpakkingsvrij

Duurzamere producten 

Wenskaarten van bloemen- en plantenresten 

Op onze productievloer hebben we regelmatig te maken met bloemen- en plantenafval. Een losgelaten bloem of blad, stelen die iets korter geknipt moeten worden, of bloemen die iets minder mooi zijn en niet meer verkocht kunnen worden. Dit vinden wij natuurlijk zonde en daarom zetten wij ons bloemen- en plantenafval nu in voor de productie van onze kaarten. Een win-win situatie.

Hoe doen we dit? 

Eens per half jaar verzamelen we al ons groenafval en dit sturen we naar een bedrijf wat gespecialiseerd is in het maken van mooie producten met bloemen- en plantenresten. Een paar dagen later ontvangen we dan het papier met het verwerkte bloemenafval erin. Voor 1 kg papier wordt 1 kg bloemenafval gebruikt. Dit papier stoppen wij vervolgens in onze printer waarmee we onze kaartjes drukken. Voilà: zo maken we eco-friendly wenskaarten! 

Plantenpotten met een verhaal 

Terima Kasih betekent ‘dankjewel’ in het Indonesisch. Bedankt voor het maken van een duurzamere keuze! Onze Terima Kasih potten bieden de lokale bevolking in Indonesië een vast inkomen, wat ze een stabiele toekomst geeft voor hun gezin. Ze krijgen jaarrond werk, twee verse maaltijden per dag en moeders krijgen zelfs aangepaste werktijden. Er wordt veel samengewerkt met kleine dorpjes, die ver van de stad liggen. Zo wordt er werkgelegenheid gecreëerd op plekken die erg arm zijn. 

Wij hebben Terima Kasih potten van twee verschillende materialen; van jute en ‘Saris’. Jute is biologisch afbreekbaar en wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen. Een Saris is een kleurrijke omslagdoek die voornamelijk in India gedragen wordt. Afgedankte Saris worden in stroken gescheurd en vervolgens verwerkt tot kleurrijke manden. Een leuke manier om ze te recyclen! 

Brievenbusboompjes 

Onze brievenbusbomen hebben het ultieme verrassingseffect: een boom op je deurmat! Dat is natuurlijk erg leuk, maar wat wij nog belangrijker vinden is dat bomen bijdragen aan een groenere wereld. Letterlijk en figuurlijk. Zo zorgen ze voor een schonere lucht, meer biodiversiteit, verkoeling én een mooie groene omgeving. Een boom cadeau doen is een mooie manier om mensen weer in contact met de natuur te brengen. Zorgen voor een boompje is leuk en geeft een leven lang plezier. Laten we samen zorgen voor meer groen! 

Van Nederlandse bodem 

Al onze boompjes worden in Nederland gekweekt, met uitzondering van de Olijfboom. Deze boom wordt met een goede reden ergens anders gekweekt. Het is namelijk niet warm genoeg in Nederland en daarom kost het te veel energie om deze mediterrane soort hier te kweken. Al onze boompjes worden in een stevige en eco-vriendelijke cadeauverpakking bezorgd, door de brievenbus. 

Duurzame verpakking 

De brievenbusbomen komen in een biobased potje gemaakt met Nederlands olifantengras. ‘Biobased’ zegt iets over de oorsprong van het materiaal. Voor het maken van dit potje zijn alleen materialen gebruikt die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen en die compleet of gedeeltelijk bestaan uit biologische materialen. 

Het verzenddoosje bestaat uit minimaal 70% FSC gecertificeerd papier gemaakt van vezels uit duurzaam beheerd bos en/of gerecyclede vezels. Het informatieboekje is gemaakt van 100% gerecycled papier en bedrukt met 100% bio-inkt op plantaardige basis. Een eco-vriendelijke verpakking dus! 

Biobased potten gemaakt van olifantengras 

We zijn erg trots op onze Oslo potten. Deze zijn gemaakt van olifantengras en aardappelschillen, die afkomstig zijn van Nederlandse bodem. Alle ingrediënten zijn biobased en composteerbaar. Olifantengras groeit ontzettend snel, neemt heel veel CO2 op (zelfs vier keer meer dan bossen bestaand uit bomen!) en heeft bijna geen bemesting en bestrijdingsmiddelen nodig. 

Daarnaast zijn de potten biologisch afbreekbaar. Dat betekent niet dat ze gelijk uit elkaar vallen, maar wel dat ze op een gegeven moment goed afgebroken kunnen worden.

Samen maken we de wereld vrolijker!

Uit verschillende onderzoeken* is gebleken dat planten stress reduceren, je productiviteit verbeteren en dat ze mensen gelukkiger maken. Daar dragen wij met onze producten graag aan bij. We willen niet alleen onze klanten blijer maken, maar ook onze medewerkers: 100% vrolijke mensen op de werkvloer! 

 

  • Wij hebben een prachtige (moes)tuin. Tijdens de pauze kunnen we daar heerlijk genieten van het zonnetje of juist even uitwaaien. In de moestuin staan appelbomen, frambozenstruikjes en aardbeienplantjes. We hebben al kunnen genieten van de eerste aardbeien uit eigen tuin! 
  • In onze tuin hebben we ook een zelfgemaakt bijenhotel! Een groep ijverige collega’s heeft dit van resthout vol enthousiasme gemaakt. 
  • Ons kantoor zit vlak naast het Amsterdamse Bos. Even toe aan een wandelingetje? Je bevindt je zo midden in de natuur. 
  • We hebben een team waarin iedereen van elkaar kan leren. Zo kan je jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen.
  • Elke dag genieten we van een gezonde verzorgde lunch met alle collega’s. Bak een eitje, eet een heerlijke avocadotoast of maak de perfecte wrap. 
  • Wij hebben een fietsplan voor onze medewerkers. Zo stimuleren we het om lekker op de fiets naar kantoor te gaan. Woon je te ver weg? Ook dan kan je een fiets aanschaffen via ons fietsplan. 
  • We organiseren TIP’s. Dit staat voor talks in the park. Een collega wordt aan een andere collega gekoppeld met wie je normaal gesproken wat minder contact hebt. Tijdens een heerlijke wandeling in het bos kun je elkaar beter leren kennen. 
  • Elke maand hebben we meerdere workshops gerelateerd aan natuur, duurzaamheid of gezondheid. Zo gaf onze collega Maarten ons een workshop over bomen, Agnieszka eentje over het stekken van planten en Trine leerde ons iets moois te maken van oude verpakkingen.