Logo
Wij gebruiken cookies op onze website om de ervaring van onze gebruikers te verbeteren. Door deze te accepteren ga je akkoord met het gebruik van zulke cookies.

Aandacht voor mens en natuur

 

Verpakking en verzending

Thuis composteerbare (bio afbreekbare) bloemen verzendverpakking

Verse brievenbus bloemen worden verzonden in een duurzame folie die 100% afbreekbaar is. Deze bio verpakking is zo ontworpen dat je snijresten van je bloemen (samen met het biologische zakje bloemenvoeding) direct bij het groene afval kunt doen. Gemakkelijk én met aandacht voor de natuur.

Daarnaast bespaart onze manier van vervoeren ook water. Door onze speciale 100% thuis composteerbare folie, krijgen de bloemen precies genoeg zuurstof om in leven te blijven, maar niet genoeg om te kunnen groeien. Door deze manier van vervoeren, is er dus geen water nodig om de bloemen onderweg vers te houden.

 

Dag bubbelplastic, hallo oud karton

Onze potten worden niet meer verstuurd in bubbeltjesplastic. We gebruiken ons oud karton om honingraatkarton van te maken. Zo verzamelen we oude dozen die we door onze kartonshredder voeren en hebben we op die manier een duurzamere optie! Op jaarbasis scheelt dit zo’n 20.106 velletjes bubbelplastic, omgerekend 131,93 kg plastic. Daarnaast gebruiken we ons oud karton nog een extra keer, voordat het bij het oud papier beland en gerecycled wordt.

 

Verpakkingsvrije levering

We zijn de eerste plantenwebshop in Nederland die (gedeeltelijk) verpakkingsvrij onze planten verstuurt! Verpakkingsvrije bezorging houdt in dat de planten niet in kartonnen dozen met opvulmateriaal worden verpakt. De bestelling wordt simpelweg in herbruikbare bakken vervoerd. Wanneer de bezorger bij de klant langskomt, worden de planten uit de bak gehaald zonder extra afval van de papieren doos. Dat scheelt een hoop afval.

Ons doel is om aan het einde van dit jaar (2023), 80% van onze bestellingen verpakkingsvrij te bezorgen. Op de Waddeneilanden kunnen we niet verpakkingsvrij leveren en ook XL-planten zullen in een doos bezorgd worden.